Театър „Забавна наука“ е независима театрална организация, която продуцира и разпространява авторски образователни спектакли на сцената на училищата в София и страната. Образователните представления са предназначени за ученици от начален курс на обучение. Техните цели са насочени към подобряване на качеството на обучение по всички учебни предмети чрез драма методи на обучение.

За нас

Образователen театър „Забавна Наука“ е театрално – образователна система от спектакли, изградени върху предварително определено образователно съдържание. Със средствата на играта и театъра е създаден интегративен игрови образователен модел, който е предназначен за ученици от една и съща образователна учебна възраст /училищен клас/.

Образователен театър „Забавна Наука“ е създаден през 1995 година от доц. д-р Радка Василева – преподавател по педагогика в СУ „ Св. Климент Охридски” и Съни Сънински- театрален режисьор. Всяка година учениците от около 20 училища в София участват в нашите спектакли. За изминалите 21 години театърът има над 80 000 постоянни зрители. Всяко дете е гледало в първи, втори и трети клас 18 образователни спектакъла.

Театърът има две национални турнета в големите градове на България. Всяка година прави благотворителни инициативи в социални домове и болници.

Театър е участвал в съвместна програма с Образователния департамент на Кралския Национален Театър- Лондон и в редица международни и родни фестивали.

Целите, които си поставя този модел са дидактически и възпитателни.

Спектаклите предлагани от Образователен театър „Забавна Наука“ са с продължителност 40-45 минути, като през това време учениците гледат театрална постановка от различни предметни области, съобразени с учебното съдържание и материал, играна от професионални актьори.

Всеки един спектакъл започва с арт-етюди, представляващи движения на тялото, които имитират човешки дейности, състояния и обекти и завършва с оригинални дидактически, състезателни и ролеви игри и чуждоезиково обучение. Специално създадени за системата на „Образователен театър” са 12 игри.

В нашите представления главни герои са буквите, цифрите, пътните знаци, геометричните фигури, планетите и разбира се децата.

С помощта на партньорите на Образователен театър –  СУ „Св. Климент Охридски” и Интерактивна експозиция от макети „България на длан, Софийска вода, високият професионализъм на актьорския, режисьорски, научен и технически екип за хиляди ученици от първи, втори и трети клас всяка година българското училище става все по-привлекателно, по-забавно и интересно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: